Sonkajärvi Soi 2019

 

Liput 25 €

Sonkajärvi Soin jäsenet 20 €

www.lipputoimisto.fi 

Tuntia ennen konserttia ovelta. 

  

Ke 10.7. klo 19

VENETSIAN KARNEVAALI

Sonkajärven kirkko (Rutakontie 3)

Corelli – Locatelli – Paganini – Piazzolla – Vivaldi

Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)

Italialaisten barokkisäveltäjien ja Paganinin musiikki vievät värikkäälle, huikean virtuoosiselle matkalle Venetsiaan. Buenos Airesin kujille Piazzollan matkassa, jonka musikkiin Karen Gomyolla on intensiivinen suhde. Hän on esiintynyt usein Pablo Zieglerin kanssa, joka oli Piazzollan oma luottopianisti.

Karen Gomyon ja Ismo Eskelisen yhteistyö käynnistyi Dresdenin musiikkijuhlilla 2014 ja on jatkunut sen jälkeen konserttikiertueilla Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Eskelisen ja Gomyon New Yorkissa 2015 tehty äänite ilmestyy loppuvuodesta 2019. Karen Gomyolla on käytössään Stradivarius-viulu “Aurora, ex-Foulis” vuodelta 1703.

 Karen Gomyo | viulu

Ismo Eskelinen | kitara

 

 

 Torstai 11.7. klo 19

SELLON TAIKAA

Sonkajärven kirkko (Rutakontie 3)

Bach – Gnattali – Paganini - Schubert

Konsertin  kesto noin 2 h (sis. väliaika)

Marko Ylösen sellonsoitto valloittaa kuuljoita ympäri maailmaa. Hänen intensiivisessä otteessaan loistavat niin klassikot kuin uusi musiikki. Schubertin Arpeggione-sonaatti on eräs rakastetuimpia kamarimusiikkiteoksia.

Arpeggione on omalaatuinen kitaran ja sellon risteytymä. Nyt teos kuullaan sellon ja kitaran duona. Brasilialaisen Radames Gnattalin sonaatti sellolle ja kitaralle on aurinkoisen rytmikästä musiikkia, jossa viidakon ja bossa novan sävyt leikittelevät. Paganinin mukaansatempaavassa Terzetossa seuraan liittyy viulisti Karen Gomyo.

Trion innostava ensiesiintyminen yhdessä kuultiin Riihimäen kesäkonserteissa viime kesänä.

Marko Ylönen | sello

Ismo Eskelinen | kitara

Karen Gomyo | viulu

 

Perjantai 12.7. klo 15

SATUKONSERTTI

Sonkajärven kirjasto (Rutakontie 21)

 

Ismo Eskelinen | kitara

Jussi Vatanen | sadun lukija

 

Perjantai 12.7. klo 18 ja klo 20

DUO JOHANNA & MIKKO IIVANAINEN

Jyrkkäkosken Ruukki (Jyrkäntie 1881)

 

Konsertin kesto noin 70 min. (ei väliaikaa)

Johannan raikkaan luonnollinen esiintyminen ja sävykäs tulkinta on saavuttanut suuren suosion ja varsinkin hänen monipuolisuutensa on suorastaan hätkähdyttävä kattaen. Suomi Love ohjelmassakin hurmaava laulajatar sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon. Lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema odottaa kuulijaa, kun kahden huippumuusikon duo loihtii lempikappaleistaan kokonaisuuden.

Johanna Iivanainen | laulu

Mikko Iivanainen | kitara

 

WWW-toteutus: Sitebuilders Finland Oy